Hon får, jag ger- gissa vem som är bitterfittan!

Tja, vi är ganska olika vi mänskliga varelser.  Min vän Sarah och jag satt och diskuterade (båda singlar) gamla förhållanden och romanser. Sarah ser sina ex som "gåvor" och faktum är att hon kunde rada upp en massa gåvor hon fått av dessa killar! Hon har fått: datorer, portastudior, telefoner, dammsugare, dataprogram, köksbord, diskmaskin, tillgång till fri bil, datasupport etc etc, dvs det hon för tillfället har behövt.

Jag då: av en kille fick jag ett par rullskridskor.
I övrigt så har jag varit den som har gett, inte bara av min känslomässiga omsorg utan även av praktiska och materialla ting: mitt ex per fick jacka, jeans, tröjor, morgonrock mm. Jag fick av honom: en minikalender. Thats it.
Mitt senaste ex fick 6 st påslakanset (hans var gamla och trasiga). Medan jag fick vara barnvakt åt hans minderåriga son- medan han låg och vilade!

Kort och gott: jag blir utnyttjad för min godhet och snällhet, och Sarah ser till att hon får det hon behöver.

Sarahs inställning till killar: "vad kan de göra för mig, vad har de som jag kan få/behöver"?
Min inställning: "vad kan jag göra för honom, vad behöver han av mig"?.

Så vem tror ni vinner i det långa loppet? Sarah förståss, själv blir jag utbränd och dumpar killarna så snart jag ser vilken väg det barkar- och känner mig efteråt bitter att jag återigen fallit i fällan. Sarah kan sitta och räkna alla grejor hon har fått av sina ex. Så klart att hon känner att de är "gåvor"!

Som ni förstår måste jag ändra inställning helt om jag skall få nåt av det jag behöver överhuvudtaget.

Nåt annat intressant i sammanhanget är min och Saras olika "mest rädd för skall hända situation".
-Sarah är livrädd för att bli lämnad (och bli av med sina grejor ha ha).
-Och jag är mest rädd för att såra killarna. Jag är inte ett dugg rädd att bli dumpat- jag blir det sällan, utan jag är  mest rädd för förstöra för någon genom att krossa deras hjärtan.

Sarah är den svartsjuka ängsliga som får massa presenter, och jag är bitterfittan som gång på gång träffar gränslösa, egoistiska män som bara tar och tar och tar.

Beror våra olika förhållningssätt på våran plats i syskonskaran? Sarah yngst - en liten bortskämd lillasyster kanske? Som är van att få det hon behöver hjälp med?
Och jag är mellansystern som är van att se andra, och är gränslöst hjälpsam bara för att få en chans att vara med.

Sug på den du.
Eva

Vad kallar du dig på dejtingsiter? Undvik fallgroparna grabbar!

"perfektwomanforyou" "theoneyouwant" "kärleksökes190" "loveforever" "honestandgood"tja, så hade jag kanske kunnat kalla mig om jag skrev en profil på dejting site på internet.

Om jag inte haft den teori jag för tillfället har:

Att namnge sig själv som "bästa älskaren" "snyggast i stan" är ungefär som att killar med stort ego och liten självkänsla kör värstingbilen- medan den verkligt bra killen som är nöjd med sig själv- har en helt vanligt bil, som passar hans behov av komfort och användningsområde. Han behöver helt enkelt inte en bil för att attrahera brudar. Det gör han genom sin person och sitt sätt att vara.


Män som kallar sig för "buspojken", "lillejacob", "spjuvern" osv söker en mamma- och kommer lämna över allt ansvar på dig och hoppas att han kommer undan bara genom att vara charmig.


 "Trofast och ärlig", "uppmärksam på dig", "din för alltid" -har just presenterat sina största problem- utan att veta om det! Vill du ha en ärlig och trofast partner- ta inte den som kallar sig just det!


En man som är ute efter "vänskap- eller mer" är först och främst ute efter sexuella kontakter och bekräftelse (ex efter en separation), äkta kärlek är bara bonus och inte det egentliga syftet med internetdejting- han vill ha ragg/ligg, helst så många som möjligt!


En man som skriver "separerad" är relativt nyseparerad och egentligen inte redo för en ny seriös kärleksrelation. Hade han varit det hade han skrivit "singel". För den som inte kan stå för att den är singel- har helt enkelt inte kommit över sitt ex- och söker nu via internet bekräftelse från andra kvinnor i form av tillfälliga sexuella relationer.


En man som anspelar på sex alltför tydligt-  ex genom att kalla sig "25 centimeter" eller "träffas gärna för mysiga stunder" - är antigen tokdesperata för ett ligg- eller högkonsumenter av pornografi, som är den enda form de kan relatera till kvinnor.


En man som skriver långa listor som beskriver egenskaper på sin drömtjej- har precis beskrivit motsatsen till sitt ex. Vilket betyder att han inte kommit över henne- så spring tjejer!


En man som skriver vad han INTE vill ha, avslöjar sig direkt att hans ex var både otrogen, oärlig, inte ville ha sex, klagade jämt på honom osv- och hur kul är det som första information om en partner? Återigen- de är i full gång att bearbeta sin tidigare förhållande. Kanske nyseparerade, eller så var det flera år sedan men de har inte tagit tag i sitt liv förrän nu. De lever i det förgångna.


En man som lovar guld och gröna skogar i sin profil- har troligtvis ett stor ego, eller stora illusioner om hur en kärleksrelation skall vara. Kan också vara en "snackis". En liten varning skulle jag utfärda där...


En man som skriver väldigt kort profil- finns 3 alternativ till varför: En enkel man- som helt enkelt inte har mer att säga om sig själv är så, eller en man som vill gardera sig ifall hans nuvarande sambo kommer på honom, och säga att "det var inte så allvarligt- sökte bara vänner" typ, eller så är han så ny på singelmarknaden att han ännu inte har lärt sig att det krävs  lite ansträngning för att hävda sig i konkurransen!


En reko man då:) ?

Har ett alias som är relativt anonymt- men gärna ett substantiv, ett namn, eller ort, ex "Göteborg73", "Kalle48".
Namn som ger associationer,som ex "Musse Pigg" "Ringaren i Notre dam" eller likande, kan faktiskt stöta bort fel tjejer. Själv skulle jag har svårt att ta nån som kallar sig för "musse pigg" på allvar...  

Göransvensson- tja det går bort helt. Förmodligen en person som är både naiv och obildad- man avslöjar inte sitt fullständiga namn på internet! Öhh

Sen finns det lite mer vågade, men ändå "rumsrena" varianter" som beskriver ex ett intresse:
"sportig 31", "solochbad" , "fjällsemester2008" eller namn som syftar till yrket: "BondeiGävle", filosofen", "polis007". osv går väl också an.

Tycker ni att jag var för hård och dömande nu?

K Eva


Passa er för killar i underläge

Precis innan semestern fick jag nog. Dumpade John. Motivering till honom: "Mina känslor har svalnat, jag är inte kär längre". Förvisso sant men EGENTLIG motivation: John är för "liten" för mig, själsligen, andligen, ekonomiskt, socialt, status, rubbet. En kille i underläge vill alltid "slå". I det här fallet så körde han med "pikar" i syfte att höja sig själv och få mig att känna mig mindre. Avundsjuka- kommentarer som: "du får allt du pekar på, du är egoistiskt, du älskar dig själv va" osv haglade. Utnyttjande "kan du bjuda på krogen?" (han tjänar sämre än jag ex) osv. I övrigt gullig och snäll kille, men han var inget för mig. Kul så länge det varade.

TYvärr var han ingen värsting- älskare.

Så jag undrar fortfarande: När skall ja få chans till härlig, fantastisk sex? När jag var yngre hade jag turen att träffa härliga älskare. Varför har den trenden uteblivigt?

Hej svejs!

Eva


RSS 2.0